Spaghete aromate
PrinteazaSpaghete aromate din: spaghete, usturoi, ansoa, menta, capere, masline.
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi, tocati mărunt
- 2 catei de usturoi, tocati mărunt
- 1/3 cană (90 ml) ulei de măsline extravirgin
- 6 fileuri de ansoa
- 2 linguri mentă proaspătă, tocată mărunt
- 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- 500 g spaghete
- 2 linguri capere
- 12 măsline negre, fără sâmburi şi tocate mare
Mod de preparare:
Spaghete aromate: Se căleşte usturoiul în ulei, într-o tigaie, la foc mediu, timp de circa 3 minute. Se adaugă fileurile de anşoa şi se prăjesc 5 minute, fărâmiţându-se cu o furculiţă.
Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă menta şi pătrunjelul.
Intre timp, se fierb spaghetele într-o oală mare cu apă sărată clocotită, timp de cca 10-12 minute, să fie al dente. Se scurg şi se amestecă împreună cu sosul.
Se presară caperele şi măslinele tocate, se amestecă bine şi se serveşte preparatul fierbinte.
Pofta buna!