Spaghete bolognese cu carne
PrinteazaSpaghete bolognese cu carne din: morcov, ceapa, radacina de telina, usturoi, bacon afumat, ulei de masline, unt, carne mixta, rosii decojite, vin rosu, supa, sare, piper, oregano, spaghete.
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 radacina de telina
- 2 catei de usturoi
- 50 g bacon afumat
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingura unt
- 300 g carne tocata mixta (porc si vita)
- 300 g rosii decojite taiate felii
- 120 ml vin rosu
- 120 ml supa
- sare
- piper
- 2 fire oregano
- 300 g spaghete
Mod de preparare:
Se taie cuburi morcovul şi ţelina. Se toacă usturoiul şi ceapa. Se taie baconul cuburi şi se prăjeşte într-un amestec de ulei şi unt încins.
Apoi se adaugă legumele şi se prăjesc toate împreună. La final, se adaugă în tigaie carnea tocată şi se amestecă pe foc până ce începe să se sfărâme.
Se adaugă în vas roşiile tăiate felii, vinul şi supa; se sărează, se piperează şi se amestecă bine. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 1 oră.
Se scoate apoi capacul. Sosul se mai lasă să fiarbă puţin, apoi se adaugă frunzele de oregano.
Spaghetele se fierb al dente, într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se repartizează pe farfurii. Deasupra se aşază porţii de sos bolognez.
Spaghete bolognese cu carne
Pofta buna!