Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant
PrinteazaSpaghete Bolognese cu un delicios sos picant
Ingrediente:
- felie şuncă afumată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 400 g came tocată, de vită
- 150 g legume pentru supă
- 400 g roşii pasate, cu verdeaţă
- 150 ml supă
- 400 g spaghete
- sare
- piper
- pătrunjel
- eventual, busuioc
Mod de preparare:
Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant: Tăiaţi şunca fâşii, apoi prăjiţi-o într-un vas mai mare, în uleiul de măsline.
Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le cubuleţe şi, respectiv, rondele şi adăugaţi-le, de asemenea, peste şuncă. Prăjiţi şi carnea tocată, iar, la final, adăugaţi legumele pentru supă.
Incorporaţi şi roşiile pasate şi supa. Fierbeţi sosul circa 15 minute, la foc mic. Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă.
Condimentaţi sosul cu sare şi piper şi serviţi-l împreună cu pastele. La final, ornaţi totul cu câteva frunzuliţe de pătrunjel.
Eventual, puteţi folosi şi busuioc.
Poftă bună!