Spaghete bolognese – o mâncare tipic italiană
PrinteazaSpaghete bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, amestec de carne tocata, pasta de rosii, rosii, foaie de dafin, sare, piper, condimente pentru pizza, spaghete si busuioc.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 morcov mediu
- 100 g de telina
- 1 lingura ulei de masline
- 400 g amestec de carne tocata
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 cutie rosii decojite (425 ml)
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- condimente pentru pizza
- 500 g spaghete
- 4 crengute busuioc
Mod de preparare:
Tăiaţi cubuleţe ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina. 2 încingeţi uleiul de măsline şi prăjiţi acolo carnea tocată. Adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina şi căliţi-le. încorporaţi pasta de roşii, apoi adăugaţi foaia de dafin şi roşiile decojite, împreună cu sucul lor. Pasaţi roşiile cu o lingură de lemn.
Adăugaţi sarea, piperul şi condimentele pentru pizza, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi vasul pe foc 20 min. 3 Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tăiaţi frunzele de busuioc fâşii. Serviţi pastele cu sosul preparat şi cu busuioc.
Spaghete bolognese
Poftă bună!
Spaghetle bolognese sunt moartea mea