Spaghete bolognese
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de spaghete bolognese din: spaghete, carne tocata de vita, bacon, rosii, sos de rosii, vin rosu sec, parmezan, busuioc, piper si ulei.
- 250 g spaghete
- 200 g carne tocată de vită
- 5 felii de bacon afumat
- 3 roşii
- 250 ml apă
- sos de rosii
- 1 ceşcuţă cu vin roşu sec
- 50 g parmezan ras
- 10 ml ulei de măsline
- busuioc
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie baconul mărunt şi rumeneşte-l în puţin ulei. Adaugă apoi carnea de vită. Lasă să se înăbuşe în zeama pe care o lasă carnea, pune roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, toarnă vinul şi apa în care ai pus si sosul de rosii.
Potriveste gustul de piper si lasa pe foc mic pana ce scade sosul, iar carnea este fiarta. La final imbogateste aroma cu putin busuioc.
Separat , fierbe spaghetele in apa cu un praf de sare si o lingura cu ulei, ca sa nu se lipeasca. Scurge-le si repartizeazale in farfurii. Pune deasupra sosul de carne si presara parmezan ras.
Spaghete bolognese
Pofta buna!
Incoming search terms:
- spaghete bolognese