Spaghete cu botargo

Printeaza

Spaghete cu botargo din: spaghete, botargo, usturoi, lamaie, ulei de masline si piper.

Botargo, cunoscută și sub numele de bottarga, este un delicios produs alimentar care provine din ouăle de pește. Este adesea asociată cu bucătăria mediteraneană și este foarte apreciată pentru gustul său intens și sărat.

Există două tipuri principale de botargo:

Botargo de ton (bottarga di tonno): Acesta este cel mai răspândit tip de botargo și este obținut din ouăle de ton. Are o culoare roz-oranj și o aromă distinctivă și sărată.

Botargo de mugi (bottarga di muggine): Obținut din ouăle de mugi (un tip de pește din familia mullet), acest tip de botargo are o culoare mai deschisă, de obicei galben-aurie.

 

Spaghete_cu_botargo

 

Ingrediente:

  • 500 g spaghete
  • 4 felii de botargo
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lămâie
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • piper

 

Mod de preparare:

Botargo sunt sacii ovarieni cu icre, de chefal, conservate în sare.

Aceştia pot fi tăiaţi felii foarte subţiri pentru a se pregăti tarte delicate sau cu paste făinoase.

Fierbeţi spaghetele şi între timp combinaţi feliile de botargo într-o tigaie cu ulei şi puţina apă fierbinte.

Imediat ce s-au dizolvat botargo, diluaţi icrele cu zeamă de lămâie. Scoateţi spaghetele şi combinaţi-le cu botargo.

Adăugaţi piper, pătrunjel tocat deasupra puneţi usturoi (mujdei) şi decoraţi cu câteva cuburi mici de botargo.

 

 

 

Spaghete cu botargo

Spaghete_cu_botargo

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.