Spaghete cu broccoli si carnaciori prajiti
PrinteazaSpaghete cu broccoli si carnaciori prajiti din: carnaciori, bulb de fenicul, ceapa, broccoli, sare, spaghete, ulei de masline, vin alb sec, piper si parmezan.
Ingrediente:
- 500 g carnaciori proaspeti
- 1 bulb de fenicul
- 2 cepe
- 350 g broccoli
- sare
- 400 g spaghete
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- piper
- 40 g parmezan
Mod de preparare:
Câmăciorii se taie în bucăţi. Se pregătesc legumele. Se taie feniculul şi ceapa felii.
Se despart bucheţelele de broccoli şi se opăresc în apă clocotită cu sare cca 2 min. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se prăjesc câmăciorii în ulei încins cca 4 min.
Se scot şi se pun deoparte. Se călesc ceapa, feniculul şi broccoli, se stinge totul cu vin şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.
Se scurg pastele şi se adaugă la legume, împreună cu câmăciorii. Se amestecă, se sărează şi se piperează.
Se serveşte în farfurii adânci şi se rade deasupra parmezan.
Spaghete cu broccoli si carnaciori prajiti
Pofta buna!
Vreau si eu o portie de spaghete cu broccoli 🙂
Acum le fac!