Spaghete cu calamar
PrinteazaSpaghete cu calamar din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel.
Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea.
Cu toate acestea, există dovezi că primele forme de paste lungi au fost preparate și consumate de romani în secolul al III-lea î.Hr.
Spaghetele sunt, în general, făcute din semolina, un tip de grâu dur, sau din făină de grâu moale. Acestea sunt amestecate cu apă pentru a forma o aluat, care este apoi trecut printr-o mașină de tăiat paste pentru a obține forma caracteristică a șnurului subțire.
Ingrediente:
- 1 conservă de 400 g pulpă de roşii
- 1 lingură ulei
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/3 cană de vin roşu
- 500 g de calamar curăţat, feliat în inele
- 250 g de spaghete
- 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Spaghete cu calamar: Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Pune în el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând 1 minut.
Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut. Incorporează roşiile, presară si linguriţă de sare şi dă totul în clocot.
Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.
Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente.
Scurge pastele. Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.
Pofta buna!