Spaghete cu calamar 

Printeaza

Spaghete cu calamar din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel.

Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea.

Cu toate acestea, există dovezi că primele forme de paste lungi au fost preparate și consumate de romani în secolul al III-lea î.Hr.

Spaghetele sunt, în general, făcute din semolina, un tip de grâu dur, sau din făină de grâu moale. Acestea sunt amestecate cu apă pentru a forma o aluat, care este apoi trecut printr-o mașină de tăiat paste pentru a obține forma caracteristică a șnurului subțire.

 

Ingrediente: 

  • 1 conservă de 400 g pulpă de roşii
  • 1 lingură ulei
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1/3 cană de vin roşu
  • 500 g de calamar curăţat, feliat în inele
  • 250 g de spaghete
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Spaghete cu calamar: Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Pune în el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând 1 minut.

Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut. Incorporează roşiile, presară si linguriţă de sare şi dă totul în clocot.

Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.

Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente.

Scurge pastele. Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.