Spaghete cu capere
PrinteazaSpaghete cu capere din: spaghete, capere, masline, vin, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata.
Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, există dovezi că primele forme de paste lungi au fost preparate și consumate de romani în secolul al III-lea î.Hr.
Spaghetele sunt, în general, făcute din semolina, un tip de grâu dur, sau din făină de grâu moale. Acestea sunt amestecate cu apă pentru a forma o aluat, care este apoi trecut printr-o mașină de tăiat paste pentru a obține forma caracteristică a șnurului subțire.
Spaghetele sunt sub formă de șnururi lungi și subțiri, de obicei, având o lungime de aproximativ 25-30 cm. Diametrul poate varia în funcție de producător și de preferințele regionale, dar de obicei este în jur de 2 mm.
- 300 g spaghete subţiri
- 60 g capere
- 100 g măsline Kalamata
- 50 ml vin roşu sec
- 5 roşii
- 2-3 linguri de ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare şi fierbe-le conform indicaţiilor de pe ambalaj. Intre timp, pregăteşte un sos rapid de roşii.
Zdrobeşte usturoiul şi căleşte-l puţin. Decojeşte roşiile, taie pulpa grosier şi adaug-o peste usturoi.
Pune sare şi piper, toarnă vinul şi lasă pe foc să scadă. Scurge pastele fără să le clăteşti cu apă rece. Amestecă-le cu sosul de roşii şi caperele întregi.
La servire, ornează cu felii de măsline şi verdeaţă.
Spaghete cu capere
Pofta buna!