Spaghete carbonara cu bacon si parmezan

Printeaza

Spaghete carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Spaghete_carbonara_cu_bacon_si_parmezan

  • 300 g spaghete subtiri
  • 150 g bacon
  • 50 g parmezan sau cascaval uscat
  • 3 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie usturoiul felii subţiri şi se căleşte cu o lingură de ulei, apoi se scoate din tiga­ie. In aceeaşi grăsime, se ru­meneşte baconul tăiat şuviţe, până acestea devin crocante. Se scot bucăţile de bacon pe prosoape absorbante.

Se fierb spaghetele al dente, în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se strecoară apa în care au fiert, păstrându-se o jumătate de cană. Spaghetele se ames­tecă cu baconul rumenit. Separat, se bat bine ouăle cu parmezanul ras şi cu piper şi se toarnă peste spaghetele fierbinţi, amestecând energic până când spaghetele se aco­peră cu sosul de ou, iar ouă­le se întăresc.

Dacă spaghete­le sunt prea uscate, se adaugă zeama în care au fiert, ames­tecând continuu, până când spaghetele capătă aspectul .cremos. Se servesc imediat.

Spaghete carbonara cu bacon si parmezan

Spaghete_carbonara_cu_bacon_si_parmezan

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • spaghete cu bacon si parmezan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.