Spaghete carbonara cu bacon si parmezan
PrinteazaSpaghete carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua, usturoi, ulei, sare si piper.
- 300 g spaghete subtiri
- 150 g bacon
- 50 g parmezan sau cascaval uscat
- 3 oua
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie usturoiul felii subţiri şi se căleşte cu o lingură de ulei, apoi se scoate din tigaie. In aceeaşi grăsime, se rumeneşte baconul tăiat şuviţe, până acestea devin crocante. Se scot bucăţile de bacon pe prosoape absorbante.
Se fierb spaghetele al dente, în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se strecoară apa în care au fiert, păstrându-se o jumătate de cană. Spaghetele se amestecă cu baconul rumenit. Separat, se bat bine ouăle cu parmezanul ras şi cu piper şi se toarnă peste spaghetele fierbinţi, amestecând energic până când spaghetele se acoperă cu sosul de ou, iar ouăle se întăresc.
Dacă spaghetele sunt prea uscate, se adaugă zeama în care au fiert, amestecând continuu, până când spaghetele capătă aspectul .cremos. Se servesc imediat.
Spaghete carbonara cu bacon si parmezan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- spaghete cu bacon si parmezan