Spaghete carbonara cu chorizo
PrinteazaSpaghete carbonara cu chorizo din: ulei de masline, chorizo, varza de bruxelles, spaghete, smantana, lapte, parmezan, piper, ou.
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 140 g de chorizo
- 250 g varză de Bruxelles
- 200 g de spaghete
- 3 gălbenuşuri
- 150 g de smântână pentru gătit
- 50 ml de lapte
- 25 g de parmezan ras
- piper negru macinat
- 1 ou
Mod de preparare:
Incinge 2 linguriţe ulei de măsline într-o tigaie mare şi pune o oală de apă sărată la fiert. Adaugă 140 g de chorizo, tocat în cuburi, în tigaie şi prăjeşte-l 5 minute, până când începe să îşi lase uleiul în tigaie.
Taie 250 g varză de Bruxelles pe jumătate şi feliaz-o subţire. Pune-o în tigaie, asezonează şi căleşte-o 10 minute, amestecând ocazional, până când devine fragedă.
Fierbe 200 g de spaghete conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Bate 3 gălbenuşuri, 150 g de smântână pentru gătit şi 50 ml de lapte într-un bol, cu 25 g de parmezan ras şi piper negru proaspăt măcinat.
Când pastele sunt gata, scurge-le, păstrând o cană din apa în care au fiert, şi adaugă-le în tigaie. Dă flacăra la minimum şi adaugă amestecul cu ou.
Amestecă totul foarte bine timp de 2-3 minute, până când sosul s-a îngroşat, adăugând puţină apă dacă pare prea uscat. Serveşte-le cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!