Spaghete carbonara cu chorizo

Printeaza

Spaghete carbonara cu chorizo din: ulei de masline, chorizo, varza de bruxelles, spaghete, smantana, lapte, parmezan, piper, ou.

Ingrediente:Spaghete carbonara cu chorizo

  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 140 g de chorizo
  • 250 g varză de Bruxelles
  • 200 g de spaghete
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g de smântână pentru gătit
  • 50 ml de lapte
  • 25 g de parmezan ras
  • piper negru macinat
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Incinge 2 linguriţe ulei de măsline într-o tigaie mare şi pune o oală de apă sărată la fiert. Adaugă 140 g de chorizo, tocat în cuburi, în tigaie şi prăjeşte-l 5 minute, până când începe să îşi lase uleiul în tigaie.

Taie 250 g varză de Bruxelles pe jumătate şi feliaz-o subţire. Pune-o în tigaie, asezonează şi căleşte-o 10 minute, amestecând ocazional, până când devine fragedă.

Fierbe 200 g de spaghete conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Bate 3 gălbenuşuri, 150 g de smântână pentru gătit şi 50 ml de lapte într-un bol, cu 25 g de parmezan ras şi piper negru proaspăt măcinat.

Când pastele sunt gata, scurge-le, păstrând o cană din apa în care au fiert, şi adaugă-le în tigaie. Dă flacăra la minimum şi adaugă amestecul cu ou.

Amestecă totul foarte bine timp de 2-3 minute, până când sosul s-a îngroşat, adăugând puţină apă dacă pare prea uscat. Serveşte-le cu parmezan ras deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.