Spaghete carbonara cu smantana
PrinteazaSpaghete carbonara cu smantana din: sunca pancetta, sunca, ustroi, unt, spaghete, sare, piper, oua, smantana, parmezan, pecorino.
- 50 g şuncă pancetta
- 100 g şuncă fiartă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri de unt
- 400 g spaghete
- sare
- piper
- 3 ouă
- 100 ml smântână dulce
- 40 g parmezan
- 40 g brânză pecorino
Mod de preparare:
Pancetta şi şunca fiartă se taie cubuleţe. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Untul se încălzeşte într-o tigaie, în care se căleşte apoi pancetta. Se adaugă usturoiul şi se căleşte împreună cu aceasta timp de aproximativ 3 minute.
Spaghetele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se adaugă spaghetele în tigaie peste pancetta şi se amestecă bine.
Parmezanul şi brânza pecorino se dau printr-o râzătoare fină. Se bat ouăle şi smântâna împreuna cu jumătate din cele două tipuri de brânze şi se asezonează cu sare şi piper. Se incorporează şi şunca fiartă.
Compoziţia se adaugă apoi peste paste, după care totul se amestecă bine, până când ouăle încep să se lege.
Se înglobează restul brânzei în spaghete şi se servesc imediat.
Pofta buna!