Spaghete cu carne de curcan si sos de rosii
PrinteazaSpaghete cu carne de curcan si sos de rosii din: spaghete, piept de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, apa, unt, zahar, pătrunjel verde.
- 150 g spaghete
- 150 g piept de curcan fiert
- 1 ou
- 1/2 linguriţă făină
- 2 linguri lapte
- sare
Pentru sos:
- 500 g roşii
- 2 linguriţe ulei
- 1/2 linguriţă făină
- 2 linguri apă
- 1/2 linguriţă unt
- sare
- zahăr
- pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Fierbi spagheteleîn apă cu sare, apoi le scurgi. Carnea fiartă o dai prin maşina de tocat.
Pui într-un vas un rând de spaghete, un rând de carne, iar pe deasupra torni oul bătut cu făina, laptele şi sarea, apoi le dai la cuptor 15-20 de minute.
Fierbi roşiile, le cureţi de coajă, le pasezi, apoi le fierbi cu uleiul, făina şi apa, amestecate vreo 15 minute.
Adaugi zahăr şi sare, iar la sfârşit untul şi verdeaţa tocată mărunt. Serveşti spaghetele cu acest sos.
Spaghete cu carne de curcan si sos de rosii
Pofta buna!