Spaghete cu chiftelute in sos de vin
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghete cu chiftelute, sos, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel verde, busuioc, usturoi, ulei, sare, piper, pulpa de rosii, vin rosu, cimbru, zahar, unt.
Ingrediente chiftele:
- 500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
- 1 ceapă tocată mărunt
- 2 ouă
- pătrunjel verde tocat
- 2 frunze tocate de busuioc verde
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă mică rasă
- 1 cutie cu pulpă de roşii tocată
- 150 ml vin roşu
- 1 lingură cimbru uscat
- 1/2 linguriţă de zahăr
- sare
- piper
Ingrediente garnitura:
- 300 g spaghete
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Carnea se amestecă cu ouăle, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chifteluţe mici, rotunde, care se prăjesc în ulei bine încins, după care se scot deoparte şi se păstrează calde.
Separat, se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt cinci minute, se adaugă pulpa de roşii, vinul, cimbrul, zahărul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când sosul începe să scadă. Se adaugă chiftelele şi se mai dă în câteva clocote.
Spaghetele se fierb al dente în apă cu sare, se scurg, se călesc uşor cu puţin unt şi se servesc calde cu chiftelele asezonate.
Spaghete cu chiftelute in sos de vin
Pofta buna!