Spaghete cu ciuperci
PrinteazaO reteta de spaghete cu ciuperci din: paste, ciuperci, lapte, faina, sare grunjoasa, piper, patrunjel, ceapa verde si ulei de masline.
- 400 g paste
- 500 g ciuperci
- 300 ml lapte
- o lingura faina
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 2 legatura patrunjel verde
- o legatura ceapa verde
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se pun pastele să fiarbă. Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Separat, se curăţă ciupercile şi se spală bine în câteva ape. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie rondele subţiri. Se călesc în uleiul de măsline şi se adaugă ciupercile.
După ce s-au călit, se pun făina şi laptele fierbinte. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi, la final, se adaugă pătrunjelul. Se potrivesc cu sare şi piper. Sosul de ciuperci se serveste cu paste si patrunjel.
Spaghete cu ciuperci
Pofta buna!