Spaghete cu costiţă

Printeaza

Spaghete cu costiţă: spaghete, mazare, costita afumata, ceapa, utsturoi, unt, supa de legume, zahar, ardei iute, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 200 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 150 g costiţă afumată
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 150 ml supă de legumea
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ardei iute roşu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi spaghetele în apă cu sare, le scurgi şi le păs­trezi calde.

Separat, fierbi ma­zărea în apă cu sare şi o lingură de zahăr, la foc iute, pentru a-şi păstra culoarea, apoi o scurgi de apă.

Toci mărunt ceapa şi usturoiul, le căleşti în unt, împreună cu costiţa afumată tăiată bastonşe, apoi adaugi mază­rea, spaghetele, ardeiul iute tocat mărunt, sare şi piper după gust.

Acoperi cu supa şi laşi să fiarbă la foc mic, 10-15 minute.

Serveşti spaghetele imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Spaghete cu Chifteluțe în Sos Marinara

Spaghete cu Chifteluțe în Sos Marinara din: carne tocata de vita, ou, pesmet, usturoi, parmezan, sare, piper, oregano. Pentru iubitorii de paste, spaghetele cu chifteluțe în sos marinara reprezintă o îmbinare perfectă între textura fină a pastelor, suculența chifteluțelor și aroma bogată a sosului marinara. Această rețetă clasică italiană, rafinată și plină de gust, poate […]

Spaghete cu Sos Bolognese Autentic

Spaghete cu Sos Bolognese Autentic din: spaghete, vita, porc, ceapa, morcovi, telina, vin, rosii, pasta de tomate, lapte, nucsoara, sare, piper, ulei, parmezan. Spaghetele cu sos Bolognese reprezintă nu doar un fel de mâncare, ci o poveste culinară scrisă în inima Italiei. Această rețetă, rădăcinată în tradiția bogată a regiunii Emilia-Romagna, oferă o combinație perfectă […]

Spaghete Alla Puttanesca Picante

Spaghete Alla Puttanesca Picante din: spaghete, usturoi, ansoa, rosii in bulion, capere, masline, fulgi de ardeiulei, sare, piper, patrunjel. Spaghetele Alla Puttanesca picante sunt un tribut adus bucătăriei italiene tradiționale, cunoscute pentru abilitatea de a combina ingrediente simple într-un fel de mâncare cu arome complexe și îndrăznețe. Această variantă picantă a rețetei clasice adaugă un […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.