Spaghete cu creveti si dovlecel
PrinteazaSpaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, usturoi, seminte fenicul, chili, dovlecei, lamaie, busuioc.
- 100 g spaghete
- 1 lingură ulei de măsline
- 350 g creveţi uriaşi
- 2-3 căţei de usturoi, zdrobit
- 3/4 linguriţă seminţe fenicul, zdrobit
- 1/2 linguriţă chilii
- 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri cu cuţitul special de curăţat legume
- zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- 0 mână busuioc pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, scurge de lichid şi lasă deoparte.
Intre timp, încinge uleiul şi prăjeşte creveţii, usturoiul, seminţele de fenicul şi chilii 3-4 min. Stinge cu un polonic de apă de la spaghefe dacă e necesar.
Adaugă pastele, amestecă şi ţine pe foc ca să se încălzească complet. Adaugă dovleceii, amestecă pentru a se unge uniform. Adaugă zeama şi coaja de lămâie, busuiocul şi serveşte imediat.
Pofta buna!