Spaghete cu creveti si rosii

Printeaza

Spaghete cu creveti si rosii din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, seminte de fenicul, salam, rosii cherry, spaghete, creveti, paine, patrunjel, coaja de lamaie.

 

Ingrediente: 

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 ardei iuţi roşii, feliaţi, seminţe înlăturate
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 10 felii de salam cu fenicul, tocate
  • 140g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
  • 400g de spaghete
  • 300g de creveţi, decorticaţi

pentru pesmet:

  • 2 felii de pâine cu coajă crocantă, mărunţită în robotul de bucătărie pentru a obţine pesmet
  • 1 mână mare de pătrunjel, tocat
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-o tigaie mare, încinge 3 linguri de ulei. Pune în ea ardeii iuţi şi mare parte din usturoi (păstrează 1 linguriţă pentru pesmet) şi căleşte ingredientele circa 2-3 minute.

Adaugă seminţele de fenicul şi salamul şi amestecă timp de 1 minut. Adaugă roşiile şi un praf de sare, apoi căleşte totul 10 minute.

Pune pesmetul într-o tavă, toarnă peste el uleiul rămas, asezonează-l şi coace-l 7 minute.

Tăvăleşte restul de usturoi în pesmet şi coace totul alte 3 minute. Scoate tava din cuptor şi încorporează pătrunjelul şi coaja rasă de lămâie.

Fierbe pastele în apă sărată, clocotită, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, circa 9 minute.

Incălzeşte sosul şi, chiar înainte ca pastele să fie fierte, încorporează în el creveţii pentru a se găti. Scurge pastele şi amestecă-le cu sos, apoi presară deasupra pesmetul.

 

Spaghete cu creveti si rosii

Spaghete_cu_creveti_si_rosii

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.