Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel
PrinteazaSpaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel din: pulpă de roşii, ulei de floarea-soarelui, usturoi, vin roşu, calamar, spaghete, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 conservă de 400g pulpă de roşii
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/3 cană de vin roşu
- 500g de calamar curăţat, feliat în inele
- 250g de spaghete
- 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Puneîn el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând 1 minut. Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut. Incorporează roşiile, presară o linguriţă de sare şi dă totul în clocot.
Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.
Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente. Scurge pastele.
Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.
Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel
Pofta buna!