Spaghete cu calamari si sos de rosii

Printeaza

Spaghete cu calamari si sos de rosii din: ulei, usturoi, vin rosu, rosii, calamar, spaghete, patrunjel, sare.

Ingrediente: Spaghete_cu_calamari_si_sos_de_rosii

  • 1 lingură ulei
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1/3 cană de vin roşu
  • 1 conservă de 400g pulpă de roşii
  • 500g de calamar curăţat, feliat în inele
  • 250g de spaghete
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Pune în el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând, timp de 1 minut. Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut.

Incorporează roşiile, presară 1/2 linguriţă de sare şi dă totulîn clocot. Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.

Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente.

Scurge pastele. Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.

Spaghete cu calamari si sos de rosii

Spaghete_cu_calamari_si_sos_de_rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata spaghete cu calamari, sunt bune?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.