Spaghete cu calamari si sos de rosii
PrinteazaSpaghete cu calamari si sos de rosii din: ulei, usturoi, vin rosu, rosii, calamar, spaghete, patrunjel, sare.
- 1 lingură ulei
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/3 cană de vin roşu
- 1 conservă de 400g pulpă de roşii
- 500g de calamar curăţat, feliat în inele
- 250g de spaghete
- 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat
- sare
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Pune în el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând, timp de 1 minut. Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut.
Incorporează roşiile, presară 1/2 linguriţă de sare şi dă totulîn clocot. Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.
Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente.
Scurge pastele. Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.
Spaghete cu calamari si sos de rosii
Pofta buna!
Nu am facut niciodata spaghete cu calamari, sunt bune?