Spaghete cu carne tocata si legume
PrinteazaSpaghete cu carne tocata si legume din: spaghete, carne tocata, ceapa, ardei gras, morcovi, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano, busuioc.
- 1 pachet spaghete
- 250 g carne tocata (amestec vita si porc)
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras rosu
- 1-2 morcovi
- 300 ml suc de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
Pui apa la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, le laşi să fiarbă 8-10 minute, după le strecori. Tai ceapa mărunt şi morcovul şi ardeiul curăţat de seminţe cubuleţe. Pui uleiul la încins, adaugi ceapa şi laşi la călit până se înmoaie.
Adaugi peste ceapă morcovii şi ardeiul, laşi 2-3 minute şi pui carnea tocată şi usturoiul pisat. Laşi, la foc mic, cinci minute. Adaugi sucul de roşii şi condimentezi, după gust, cu sare, piper, busuioc şi ore- gano.
Laşi să fiarbă sosul, la foc mic, 30-40 de minute, amestecând din când în când. Aşezi pastele în farfurie şi adaugi sosul.
Spaghete cu carne tocata si legume
Pofta buna!