Spaghete cu ciuperci proaspete

Printeaza

Spaghete cu ciuperci proaspete din: spaghete, sare, ciuperci, rozmarin, piper, unt, parmezan, ulei de rapita.

Ingrediente:Spaghete cu ciuperci proaspete

  • 450 g spaghete
  • sare
  • 250 g ciuperci păstrăvul scailor (pleurotus eryngii)
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • piper
  • 80 g unt
  • 75 g parmezan
  • 2 linguri de ulei de rapiţă presat la rece

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se curăţă ciupercile, se freacă cu o perie, iar dacă este necesar, se spală şi se usucă imediat. Pălăriile se taie felii foarte subţiri.

Se spală rozmarinul, se scutură de apă, se ciupesc acele şi se toacă mărunt.

Se amestecă pastele fierbinţi şi scurse cu rozmarinul, sarea, piperul, untul şi circa 2 linguri de apă în care au fiert pastele.

Se rade parmezanul şi se încorporează în paste, care se aranjează apoi pe farfurii încălzite în prealabil.

Feliile de ciuperci se aşează peste paste, care apoi se stropesc cu uleiul şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.