Spaghete cu ciuperci si soia
PrinteazaO reteta de spaghete cu ciuperci, soia, ceapa, suc de rosii, mujdei, piper si sare.
Ingrediente:
- 1 pachet spaghete de 250 g
- 1 cutie ciuperci
- 1 pachet granule soia (de 100 g)
- 2 cepe potrivite
- 200 ml suc de roşii
- 150 ml mujdei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui spaghetele la fiert respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb acestea, pregăteşti amestecul de soia şi ciuperci. Cureţi ceapa, treci ciupercile printr-un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă, iar soia o pui să fiarbă în apă cu puţin condiment exact aşa cum scrie pe pachet.
După ce a fiert şi soia o laşi să se scurgă.In ulei căleşti ceapa tăiată mărunt, dar n-o laşi mult, numai cât să devină sticloasă. Pui 2 linguri de mujdei, amesteci, apoi adaugi ciupercile tăiate lamele fine şi soia bine scursă de apă.
Le laşi pe toate să se călească, apoi să fiarbă în propriul suc. Nu e nevoie să mai adaugi apă, eventual puţin ulei. După ce sunt toate fierte pui sucul de roşii, amesteci şi mai laşi să fiarbă împreună cât să scadă sucul. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Pofta buna!