Spaghete cu ciuperci si sos de rosii
PrinteazaSpaghete cu ciuperci si sos de rosii din: spaghetele, unt, sunca, ciuperci, smantana, sare, busuioc, parmezan, suc de rosii.
- 200 g spaghete
- 2 linguri cu unt
- 200 g şuncă de Praga sau jambon
- 4-6 ciuperci mari
- 1 pahar cu smântână
- sare
- frunze de busuioc uscate
- 100 g parmezan
- 1 pahar cu suc de roşii
Mod de preparare:
Fierbeţi spaghetele în apă clocotindă timp de 15 min. Stingeţi focul, acoperiţi oala, lăsaţi 15 min, după care spălaţi cu apă rece şi scurgeţi pastele în sită. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii subţiri ciupercile şi picioruşele lor.
Căliţi 10 min în unt, răsturnaţi într-o formă teflonată sau de sticlă incasabilă. Amestecaţi cu spaghetele. Tăiaţi felii subţiri sau bastonaşe şunca sau jambonul. Amestecaţi cu spaghetele, sucul de roşii şi smântână.
Condimentaţi cu sare şi frunze de busuioc mărunţit. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 20 min. Lucraţi la foc potrivit.
Scoateţi forma din cuptor, presăraţi caşcaval ras (sau parmezan) şi treceţi pe farfurii.
Pofta buna!