Spaghete cu creveti si dovlecel
PrinteazaSpaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, lamaie, usturoi, seminte, chilli, busuioc, dovlecei.
- 100 g spaghete
- 1 lingură ulei de mâsline
- 350 g creveţi uriaşi
- 2-3 căţei de usturoi, zdrobit
- 3/4 linguriţă seminte de fenicul
- 1/2 linguriţă chilii
- 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri
- zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- o mână busuioc pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, scurge de lichid şi lasă deoparte.
Intre timp, încinge uleiul şi prăjeşte creveţii, usturoiul, seminţele de fenicul şi chilii 3-4 minute. Stinge cu un polonic de apă de la spaghete dacă este necesar.
Adaugă pastele, amestecă şi ţine pe foc ca să se încălzească complet. Adaugă dovleceii, amestecă pentru a se unge uniform.
Adaugă zeama şi coaja de lămâie, busuiocul şi serveşte imediat.
Spaghete cu creveti si dovlecel
Pofta buna!