Spaghete cu creveti si rosii
PrinteazaSpaghete cu creveti si rosii din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, seminte de fenicul, salam, rosii cherry, spaghete, creveti, paine, patrunjel, coaja de lamaie.
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 ardei iuţi roşii, feliaţi, seminţe înlăturate
- 3 căţei de usturoi, tocaţi
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 10 felii de salam cu fenicul, tocate
- 140g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 400g de spaghete
- 300g de creveţi, decorticaţi
Ingrediente pentru pesmet:
- 2 felii de pâine cu coajă crocantă, mărunţită în robotul de bucătărie pentru a obţine pesmet
- 1 mână mare de pătrunjel, tocat
- coaja rasă de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-o tigaie mare, încinge 3 linguri de ulei. Pune în ea ardeii iuţi şi mare parte din usturoi (păstrează 1 linguriţă pentru pesmet) şi căleşte ingredientele circa 2-3 minute.
Adaugă seminţele de fenicul şi salamul şi amestecă timp de 1 minut. Adaugă roşiile şi un praf de sare, apoi căleşte totul 10 minute. Pune pesmetul într-o tavă, toarnă peste el uleiul rămas, asezonează-l şi coace-l 7 minute.
Tăvăleşte restul de usturoi în pesmet şi coace totul alte 3 minute. Scoate tava din cuptor şi încorporează pătrunjelul şi coaja rasă de lămâie.
Fierbe pastele în apă sărată, clocotită, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, circa 9 minute. Incălzeşte sosul şi, chiar înainte ca pastele să fie fierte, încorporează în el creveţii pentru a se găti. Scurge pastele şi amestecă-le cu sos, apoi presară deasupra pesmetul.
Spaghete cu creveti si rosii
Pofta buna!