Spaghete cu creveti si vin
PrinteazaSpaghete cu creveti si vin din: spaghete, usturoi, creveti, ardei, vin, sare, piper, lamaie.
- 400 g spaghete
- sare marină
- piper
- ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 400 g creveţi
- 1 pahar mic vin alb
- 2 linguri cu vârf pastă de roşii
- coaja şi zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele în apă clocotită cu puţină sare.
Se încălzesc într-o tigaie 3 linguri bune de ulei de măsline extravirgin, se adaugă usturoiul tocat mărunt şi ardeiul iute fărâmiţat. Când usturoiul prinde culoare, se adaugă creveţii şi se călesc 2-3 minute.
Se toarnă vinul şi pasta de roşii şi se fierbe câteva minute.
Când pastele sunt gata, se scurg, se păstrează puţină apă în care au fiert şi se amestecă cu sosul. Se adaugă zeamă de lămâie.
La servire, se presară peste paste coajă rasă de lămâie si restul de zeamă de lămâie.
Pofta buna!