Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

Printeaza

O reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din: spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute, patrunjel, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

  • 400 g spaghete

pentru asezonare:

  • 350 g creveţi mici (Black Tiger)
  • 1 vânătă
  • 2 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 ardei iute roşu
  • 1 legătură pătrunjel
  • busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală şi taie vânătă sferturi, apoi scoate partea cu seminţe. Taie cubuleţe partea rămasă şi soteaz-o 5 minute într-o tigaie cu uleiul de măsline încins în care ai pus usturoiul zdrobit şi ardeiul iute.

Spală creveţii, zvântă-i şi taie-i bucăţi. Pune-i în tigaia cu vinete, presară pătrunjelul tocat şi toarnă puţină apă în care fierb pastele. Curăţă roşiile de coajă şi de seminţe. Pune un praf de sare şi ceva mai mult piper, adaugă roşiile tăiate cubuleţe.

Ţine totul pe foc încă 3 minute, adău­gând şi câteva frunze de busuioc tăiate mai mare. Pune pastele în apă clocotită cu un praf de sare, fierbe-le al dente şi scurge-le. Căleşte-le apoi împreună cu sosul din tigaie. Serveşte spaghetele imediat, foarte fierbinţi.

Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.