Spaghete cu fasole verde si creveti
PrinteazaSpaghete cu fasole verde si creveti din: fasole verde, sare, chorizo, ulei de masline, creveti decorticati, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, rosii, spaghete, sare, piper, patrunjel, branza feta.
- 250 g fasole verde
- sare
- 200 g chorizo
- 1 lingura ulei de masline
- 400 g creveti decorticati
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute tocat
- 1/2 lingurita zahar
- 2 rosii (curate de seminte si taiata cuburi)
- 400 g spaghete
- sare
- piper
- 1 lingura patrunjel
- 100 g branza feta sau telemea zdrobita
Mod de preparare:
Se curata fasolea verde si se fierbe in apa cu sare cca 8 min. Se taie salamul in felii, care se prajesc in ulei incins. Se adauga crevetii si se prajesc 3 min. Se scot si se lasa sa se scurga de excesul de grasime pe prosoape de hartie.
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se pastreaza 1 lingura din grasimea de la prajit; se calesc usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga rosiile si se inabusa la foc moale cca 10 min.
Cu 5 min. inainte de a fi gata legumele, se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se pastreaza 5 linguri din apa de la fiert, care se adauga apoi la rosii. Se adauga si chorizo, crevetii si fasolea verde; se incalzesc si se condimenteaza totul cu sare si piper.
Se adauga si pastele si se presara patrunjel si branza feta.
Spaghete cu fasole verde si creveti
Pofta buna!