Spaghete cu fasole verde si creveti

Printeaza

Spaghete cu fasole verde si creveti din: fasole verde, sare, chorizo, ulei de masline, creveti decorticati, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, rosii, spaghete, sare, piper, patrunjel, branza feta.

Ingrediente:Spaghete_cu_fasole_verde_si_creveti

  • 250 g fasole verde
  • sare
  • 200 g chorizo
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g creveti decorticati
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute tocat
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 rosii (curate de seminte si taiata cuburi)
  • 400 g spaghete
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel
  • 100 g branza feta sau telemea zdrobita

 

Mod de preparare:

Se curata fasolea verde si se fierbe in apa cu sare cca 8 min. Se taie salamul in felii, care se prajesc in ulei incins. Se adauga crevetii si se prajesc 3 min. Se scot si se lasa sa se scurga de excesul de grasime pe prosoape de hartie.

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se pastreaza 1 lingura din grasimea de la prajit; se calesc usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga rosiile si se inabusa la foc moale cca 10 min.

Cu 5 min. inainte de a fi gata legumele, se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se pastreaza 5 linguri din apa de la fiert, care se adauga apoi la rosii. Se adauga si chorizo, crevetii si fasolea verde; se incalzesc si se condimenteaza totul cu sare si piper.

Se adauga si pastele si se presara patrunjel si branza feta.

Spaghete cu fasole verde si creveti

Spaghete_cu_fasole_verde_si_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.