Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, otet balsamic, spaghete, ricotta, busuioc.
- 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subtiri
- 6 rosii pruna
- 2 linguri otet balsamic
- 300g spaghete
- 100g de ricotta degresata
- busuioc
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul, apoi feliile de fenicul se asezonează şi se prăjesc timp de 10 minute, până devin moi şi aurii la culoare. Roşiile, busuiocul şi oţetul se amestecă într-un bol şi se asezonează.
Spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg se amestecă împreună cu salata de roşii şi cu feliile prăjite de fenicul. Se presară ricotta.
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
Pofta buna!