Spaghete cu fructe de mare
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghete cu: fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel verde, sare, piper.
- 250 g spaghete
- 400 g cocktail fructe de mare
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb sec
- 1 ceapă
- 1 căţel usturoi
- 1 lămâie
- pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun la foc 2 litri apă şi o linguriţă rasă cu sare. Când începe să fiarbă în clocot, se adaugă fructele de mare şi se fierb circa 10 minute. Se toacă mărunt ceapa curăţată şi spălată, apoi se căleşte două minute în ulei.
Se adaugă fructele de mare, scurse de apă, se călesc 5 minute la foc mare. Se adaugă vinul şi se lasă la foc mediu, până când se evaporă aproape toată zeama. La final, se pune usturoiul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.
Spaghetele se fierb în 3 litri de apă cu o linguriţă sare, 10 minute, apoi se scurg de apă. Se servesc pastele fierbinţi cu fructele de mare aşezate deasupra, ornate cu pătrunjel verde şi feliuţe de lămâie.
Spaghete cu fructe de mare
Pofta buna!