Spaghete cu fructe de mare

Printeaza

O reteta delicioasa de spaghete cu: fructe de mare, ulei de masline, vin alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete cu fructe de mare

  • 250 g spaghete
  • 400 g cocktail fructe de mare
  • 3 lin­guri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pun la foc 2 litri apă şi o linguriţă rasă cu sare. Când începe să fiarbă în clocot, se adaugă fructele de mare şi se fierb circa 10 minute. Se toacă mărunt ceapa curăţată şi spălată, apoi se căleşte două minute în ulei.

Se adaugă fructele de mare, scurse de apă, se călesc 5 minute la foc mare. Se adaugă vinul şi se lasă la foc mediu, până când se evaporă aproape toată zeama. La final, se pune usturoiul tocat şi se potriveşte de sare şi piper.

Spaghetele se fierb în 3 litri de apă cu o linguriţă sare, 10 minute, apoi se scurg de apă. Se servesc pastele fierbinţi cu fructele de mare aşezate deasupra, ornate cu pătrunjel verde şi feliuţe de lămâie.

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.