Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare.
- 350 g spaghete
pentru asezonare:
- 40 g icre uscate
- 40 g alune de pădure
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 roşii coapte
- 8 măsline negre fară sâmburi
- 1 căţel de usturoi
- unt cât o nucă
- 3 linguri smântână pentru gătit
- 1/2 pahar vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ardei iute
- coajă de portocală rasă
- sare
Mod de preparare:
Spală roşiile şi scufundă-le câteva secunde în apă clocotită. Decojeşte-le, apoi taie-le cuburi şi lasă-le să se scurgă. Toacă fin icrele uscate şi alunele prăjite. Separat, toacă pătrunjelul.
Intr-o tigaie cu ulei încins şi unt căleşte usturoiul întreg, adaugă % din tocăturade icre şi alune, stinge cu vinul alb şi lasă la fiert până se evaporă. Scoate din tigaie usturoiul şi pune măslinele, roşiile tăiate cuburi şi smântână.
Fierbe spaghetele în apă cu un praf de sare, apoi căleşte-le împreună cu sosul. Dacă sosul este prea scăzut, adaugă puţină apă în care au fiert spaghetele. Presară peste paste icrele uscate păstrate, câteva bucăţele de ardei iute fară seminţe, alunele şi pătrunjelul.
Pentru obţinerea unui preparat mai catifelat, pune spaghetele la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare; topeşte puţin unt într-o tigaie. Pune în unt icrele uscate şi pătrunjelul tocate, toarnă un polonic din apa în care fierb spaghetele şi lasă-le să se întrepătrundă aromele.
Scurge pastele fierte aldente şi pune-le în tigaie. Serveşte spaghetele presărate cu icre uscate tocate şi cu coajă de portocală rasă.
Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre
Poftă bună!