Spaghete cu masline si sos de lamaie
PrinteazaSpaghete cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline, spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie, lamai, sare si piper.
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g spaghete
- 1 legatura cimbru verde
- 3 galbenusuri
- 20 g masline negre
- 100 g branza de oaie
- 2 lamai
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala si se curata ceapa verde. Se taie in jumatate e lungime apoi in bucati de 5 cm lungime. Se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa verde. Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet. Se rade branza de oaie.
Se spala o lamaie sub jet de apa calda apoi se rade coaja. Se colecteaza sucul de la ambele lamai. Se pun galbenusurile intr-un castron de metal, impreuna cu 6 linguri din apa in care au fiert spaghetele. Castronul se asaza intr-o baie de apa fierbinte si se bat galbenusurile spuma, cu telul. Se condimenteaza sosul cu sare si piper.
Se curata cimbrul, se spala si se rup frunzulitele. Spaghetele se trec prin jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga si se repartizeaza in 4 portii, in farfurii adanci. Se toarna sosul si se presara ceapa verde, branza de oaie rasa si maslinele negre. Se orneaza preparatul cu coaja rasa de lamaie.
Spaghete cu masline si sos de lamaie
Pofta buna!
Arata foarte bine spaghetele astea cu masline
vreau si eu din spaghetele astea