Spaghete cu midii şi sos de sepie
PrinteazaO reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 400 g spaghete
pentru asezonare:
- 1 kg midii
- 200 g sepie
- 1 fir de praz
- 1/2 pahar vin alb
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Tine midiile timp de 15-20 de minute sub jet de apă rece, pentru a elimina toate reziduurile. Toacă foarte fin pătrunjelul, taie sepia fâşii, iar prazul, rondele. Incălzeşte uleiul într-o tigaie, pune sepia, prazul şi căleşte-le 5 minute. Stinge cu vinul alb şi fierbe-le încă 10 minute.
Incinge puţin ulei într-o tigaie, pune 1 lingură de pătrunjel tocat şi căţelul de usturoi, apoi adaugă midiile şi lasă-le să se desfacă. Scoate carnea din jumătate din cantitatea de midii şi pune-o peste sepie.
Pune spaghetele într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le al dente. Scurge-le şi pune-le în tigaia cu sos, apoi că- leşte-le câteva minute, la foc mare. Adaugă midiile rămase întregi şi presară puţin piper proaspăt râşnit şi pătrunjel tocat.
Spaghete cu midii şi sos de sepie
Poftă bună!