Spaghete cu morcovi si rosii
PrinteazaO reteta simpla si absolut delicioasa de spaghete cu morcovi si rosii din: spaghete, sare, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, piper si parmezan.
- 500 g de spaghete
- sare
- 4 roşii
- 3 morcovi
- 1 arpagic
- 1 căţel de usturoi
- 5 linguri de ulei de măsline
- piper
- 75 g de parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în patru, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i pe lung, apoi beţigaşe.
Curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe arpagicul şi usturoiul. Opăriţi morcovii în apă cu sare cca. 1 minut, turnaţi apă rece peste ei şi lăsaţi-i şă se scurgă. Incingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-un vas. Scurgeţi pastele şi căliţi-le.
Condimentaţi-le cu sare şi piper. Căliţi usturoiul şi arpagicul în uleiul rămas. Adăugaţi roşiile şi morcovii şi căliţi cca. 3 minute. Condimentaţi legumele cu sare şi piper. Amestecaţi-le cu pastele şi aşezaţi-le pe farfurii. Presăraţi cu parmezan proaspăt şi ornaţi după cum doriţi, eventual cu puţină verdeaţă.
Această mâncare poate fi aromată cu praf de muştar, curcuma sau coriandru măcinat. Astfel, va căpăta o notă orientală, deosebită.
Poftă bună!