Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor
PrinteazaSpaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline, usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella si parmezan.
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 2 x 400g de roşii tăiate din conservă
- 1 praf de pudră de chilli
- 400g de spaghete, rupte în bucăţi
- 1 mână de frunze de busuioc, plus câteva extra
- 250g de mozzarella, tăiată felii
- 50g de parmezan ras
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte 1 minut. Se adaugă roşiile, chilli şi se asezonează; se lasă să fiarbă 10 minute.Între timp, se fierb spaghetele, apoi se scurg.
Se amestecă spaghetele cu sosul de roşii şi busuiocul, apoi se aşază jumătate din ele într-un vas mare termorezistent. Se aranjează jumătate din mozzarella deasupra şi se presară jumătate din parmezan. Se mai aşază un strat, la fel, apoi se dă la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte uşor. Se presară puţin busuioc şi se serveşte cu o salată verde mare.
Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor
Pofta buna!
Like