Spaghete cu pesto si parmezan
PrinteazaSpaghete cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto, smantana, parmezan.
- 400 g spaghete
- 100 g spanac tanar
- mazare congelata
- 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese de pe tulpitni, cateva puse deoparte pentru sevit
- 3 linguri de pesto
- 150 ml de smantana
- 50 g parmezan, ras, plus putin pentru servit
Mod de preparare:
Pregateste spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Inte timp, fierbe un ibric de apa, pune spanacul si mazarea intr-un bol si acopera-le cu apa clocotita. Lasa-le 3 minute ca mazarea sa devina frageda, apoi scurge-le bine.
Pune legumele intr-un robot de bucatarie sau blender, adauga busuiocul, pesto-ul, smantana si parmezanul si paseaza-le pana obtii un sos fin.
Scurge pastele, punand deoparte putina apa in care au fiert, si transfera-le inapoi in oala. Toarna peste ele sosul si incalzeste-le la foc mic timp de cateva minute, pana cand sosul se lipeste de spaghete.
Adauga putina apa in care au fiert pastele, daca acestea arata usor uscate, asezoneaza-le dupa gust si serveste-le cu parmezan si cateva frunze de busuioc presarate deasupra daca vrei.
Spaghete cu pesto si parmezan
Pofta buna!