Spaghete cu rosii si ciuperci
PrinteazaSpaghete cu rosii si ciuperci din: rosii, ceapa, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, spaghete.
Pentru sos:
- 500 g roşii mici
- o ceapă
- 100 g ciuperci albe
- un căţel usturoi
- 30 ml ulei
- sare
- piper
Pentru spaghete:
- 5 l apă
- o cutie spaghete
- 30 ml ulei
- o linguriţă sare
- 100 g brânză albastră
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu ulei se pun roşiile date pe râzătoare la călit pentru 2 minute. Se adaugă ciupercile tăiate, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt.
Se lasă 5 minute pe foc, apoi se pun 200 ml apă şi se lasă la fiert 25 de minute, potrivind gustul de sare şi piper.
Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă conform timpului de fierbere înscris pe pachet. Apoi, se scurg, se trec sub un jet rapid de apă şi se stropesc cu puţin ulei.
Se amestecă cu sosul de roşii şi se aduc la masă cu brânză albastră deasupra.
Pofta buna!