Spaghete cu salam, fenicul si rosii
PrinteazaSpaghete cu salam, fenicul si rosii din: ulei de masline, salam picant, usturoi, seminte de fenicul, bulb de fenicul, rosii, ardei iute, sare de mare, piper, spaghete, pesmet, rozmarin.
- ulei de masline
- 140 g salam picant, feliat
- 2 catei de usturoi, decojit si tocat
- 1 lingurita cu seminte de fenicul
- 1 bulb de fenicul, taiat in jumatate si feliat subtire
- 400 g rosii prunisoare
- 1 ardei iute uscat, macinat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 455 g spaghete sau linguine
- 2 maini pesmet uscat
- 1 crenguta de rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Turnati 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Adaugati salamul feliat si usturoiul tocat. Zdrobiti putin semintele de fenicul si puneti-le in tigaie. Lasati la foc mic 1 minut.
Adaugati bulbul de fenicul tocat si amestecati, apoi puneti capacul si tineti pe foc la flacara medie. Lasati sa fiarba 5 minute, apoi adaugati rosiile si ardei iute. Gatiti la foc mic timp de 25 de minute, pana cand compozitia se ingroasa. Asezonati dupa gust.
Intr-un vas mare cu apa sarata clocotita, fierbeti pastele al dente. Prajiti pesmetul in 4-5 linguri de ulei de masline, pana devine crocant. Adaugati rozmarin, pentru un plus de aroma. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le intr-o strecuratoare si amestecati-le imediat cu sos de rosii pe care l-ati pregatit deja.
Serviti intr-un bol mare si presarati deasupra frunzele verzi de fenicul tocate, impreuna cu pesmetul crocant. Serviti imediat.
Spaghete cu salam, fenicul si rosii
Pofta buna!