Spaghete cu sardine, masline si parmezan
PrinteazaSpaghete cu sardine, masline si parmezan din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, pasta de rosii, sardine in sos de rosii, masline, parmezan.
- 300 g spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata fin
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
- 1 lingura pasta de rosii
- 400 g de sardine in sos de rosii, la conserva
- 70 g masline negre, tocate grosier
- fasii de parmezan, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si caleste ceapa, suturoiul si ardei iute 3-4 minute, pana se inmoaie ceapa. Adauga pasta de rosii si gateste totul 1 minut, apoi adauga sardinele cu tot cu sosul din conservă.
Mărunţeşte peştele cu ajutorul unei linguri de lemn, adaugă măslinele şi continuă să găteşti sosul de paste câteva minute. Scurge pastele şi adaugă-le în tigaie împreună cu 2-3 linguri de apă în care au fiert. Amestecă totul bine, apoi împarte mâncarea pe farfurii şi serveşte-o cu fâşiile de parmezan presărate deasupra.
Spaghete cu sardine, masline si parmezan
Pofta buna!
Asa da, asa mai zic si eu