Spaghete cu scoici si bacon
PrinteazaSpaghete cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb, patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper.
- 100 g spaghete
- 200 g scoici
- 50 g bacon
- 15 ml ulei de măsline
- 30 ml vin alb
- 20 g pătrunjel
- 10 g usturoi
- 5 g ghimbir
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăță și se toacă usturoiul și ghimbirul. Baconul se taie fâșii subțiri. Între timp, se fierbe apă într-un vas mare și se introduc spaghetti. Se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scot și se scurg.
Într-o tigaie, se încinge ulei de măsline și se călește baconul. Se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se introduc scoicile.
Se stinge cu vinul alb și se condimentează cu sare și piper. Se presară pătrunjelul verde. Se introduc pastele. Se amestecă. Se înglobează smântâna lichidă. Se montează pe farfurie.
Spaghete cu scoici si bacon
Pofta buna!
Ce bine arata spaghetele cu scoici