Spaghete cu scoici si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghete cu scoici si busuioc din: scoici, spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper.
- 2 kg scoici de apă dulce
- 300 g spaghete
- 150 g roşii
- 25 g parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 legătură de busuioc
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Răzuiţi şi spălaţi scoicile. Puneţi-le într-o cratiţă de fontă, aşezaţi-o la foc mare, şi lăsaţi-le să se deschidă, amestecându-le. Când toate scoicile s-au deschis, răsturnaţi-le într-o strecurătoare aşezată deasupra unui castron.
Păstraţi zeama într-o crăticioară şi puneţi-o pe foc, până scade şi rămân circa 100 ml. Spălaţi busuiocul, zvântaţi-l şi rupeţi-i frunzele. Curăţaţi usturoiul şi puneţi-1 într-un bol de robot de bucătărie, împreună cu busuiocul şi parmezanul.
Săraţi, piperaţi, iar apoi turnaţi uleiul şi zeama scoicilor. Mixaţi totul, făcând un piure. Scoateţi scoicile din cochilii, puneţi-le din nou în cratiţă, adăugaţi supa, amestecaţi şi puneţi compoziţia deoparte.
Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în patru, scoateţi seminţele şi tăiaţi-le, apoi, în cubuleţe. Fierbeţi pastele circa 8 min, într-o cantitate mare de apă clocotită, cu sare. Scurgeţi-le şi răsturnaţi-le în cratiţă, peste scoicile în supă, adău gaţi roşiile, amestecaţi şi răsturnaţi totul într-un castron. Serviţi imediat.
Spaghete cu scoici si busuioc
Poftă bună!
Bune rau spaghetele cu scoici