Spaghete cu sepie si legume
PrinteazaSpaghete cu sepie si legume din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare, usturoi, dovlecel, ardei iute, vin, supa de peste, sepii, spaghete.
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- 3 catei de usturoi
- 1 dovlecel
- 1 ardei iute
- 1 lingura vin alb
- 80 ml supa de peste
- 150 g sepii mici curatate
- 200 g spaghete proaspete
Mod de preparare:
Se curata ardeiul, se unge cu ulei si se asaza pe tava cuptorului. Se adauga 2 catei de usturoi si se coc 15-20 de minute in cuptorul incins la 220C, pana ce se rumeneste pielea ardeiului. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Apoi se decojeşte şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se taie fâşii.
Dovlecelul se taie sferturi, pe lung. Se scoate mijlocul, cu tot cu seminţe şi se taie pulpa fâşii. Se încinge 1 lingură de ulei şi se călesc 1 căţel de usturoi, ardeiul iute şi dovlecelul; se sărează. Se toarnă vinul şi supa, se adaugă ardeiul copt şi se dau în fiert. Se lasă să fiarbă puţin.
Se curăţă sepiile şi se taie fâşii subţiri. Se încing într-o tigaie 3 linguri de ulei şi se prăjesc sepiile cca 30 de secunde. Se fierb spaghetele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se amestecă împreună cu legumele si sepiile si se servesc imediat.
Spaghete cu sepie si legume
Pofta buna!