Spaghete cu sos de dovlecei
PrinteazaSpaghete cu sos de dovlecei din: ceapa, morcovi, ardei, dovlecei, ulei, rosii, smantana, sare, piper.
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 1 ardei
- 50 ml ulei
- 3 rosii
- sare
- piper
- 100 g smântână
- 1 pachet spaghete
- 100 g caşcaval
- ketchup
Mod de preparare:
Se taie 2 cepe julien. Se dau pe râzătoare 2 morcovi carota şi 2 dovlecei în floare, iar 1 ardei capia roşu se taie fâşii subţiri.
Se sotează 5 minute în cratiţa cu 50 ml ulei. Se adaugă 3 roşii decojite şi tăiate cubuleţe, se pun sare, piper, condimente după gust şi 1 legătură pătrunjel tocată mărunt.
Se fierb 15 minute, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă 100 g smântână. Se pasează. Se fierbe 1 pachet spaghete timp de cca 10 minute, se scurg de apă şi se toarnă sosul de dovlecei.
Deasupra se rade 100 g caşcaval sau se pun 2-3 linguri de ketchup.
Pofta buna!