Spaghete cu sos de rosii si ciuperci
PrinteazaSpaghete cu sos de rosii si ciuperci din: spaghete, unt, sunca, ciuperci, smantana, sare, busuioc, cascaval, suc de rosii.
- 200 g spaghete
- 2 linguri cu unt
- 200 g şuncă de Praga sau Jambon
- 4-6 ciuperci mari
- 1 pahar de smântână
- sare
- frunze de busuioc uscate
- 100 g caşcaval uscat
- 1 pahar cu suc de roşii
Mod de preparare:
Fierbeţi spaghetele în apă clocotindă timp de 15 min. Stingeţi focul, acoperiţi oala, lăsaţi 15 min, după care spălaţi cu apă rece şi scurgeţi pastele în sită.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii subţiri ciupercile şi picioruşele lor. Căliţi 10 min în unt, răsturnaţi într-o formă teflonată sau de sticlă termorezistentă. Amestecaţi cu spaghetele.
Tăiaţi felii subţiri sau bastonaşe şunca sau jambonul. Amestecaţi cu spaghetele, sucul de roşii şi smântână.
Condimentaţi cu sare şi frunze de busuioc mărunţit.
Puneţi forma în cuptorul cald pentru 20 min. Lucraţi la foc potrivit. Scoateţi forma din cuptor, presăraţi caşcaval ras peste mâncare şi treceţi pe farfurii.
Serviţi mâncarea caldă lângă vin alb.
Pofta buna!