Spaghete cu sos de rosii si cu maioneza
PrinteazaSpaghete cu sos de rosii si cu maioneza din: spaghete, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, busuioc, maioneza.
- 250 g spaghete
- 1 ceapă mică
- puţin ulei
- 2 roşii
- 3 linguri pastă de tomate
- 2 frunzuliţe busuioc
- 1 linguri maioneză
Mod de preparare:
Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti în puţin ulei ceapa şi roşiile tăiate mărunt, după aceea adaugi puţină sare, busuioc, pasta de tomate şi 1/2 ceaşcă de apă caldă.
Laşi sosul să fiarbă pe foc mic 5-10 minute, având grijă să amesteci mereu. După ce spaghetele sunt fierte, le scurgi, torni peste ele sosul şi amesteci. Pui câte o lingură de maioneză peste spaghete în fiecare farfurie şi le aduci la masă.
Poftă bună!