Spaghete cu sos de roşii şi linte
PrinteazaSpaghete cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete.
- 800 g rosii decojite din conserva
- 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel)
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 80 g linte
- 100-150 ml supa de legume (instant)
- 1-2 lingurite oregano
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 250 g spaghete
Mod de preparare:
Scurgi roşiile într-o sită, aduni zeama, iar roşiile le tai în bucăţi. Cureţi zarzavatul de supă, îl speli şi îl tai cubuleţe. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa, usturoiul, zarzavatul şi lintea, care în prealabil a fost aleasă, spălată şi ţinută la înmuiat în apă călduţă 2-3 ore.
Adaugi roşiile şi puţin din zeama de roşii păstrată. Torni 100 ml de zeamă de legume, oregano, adaugi foaia de dafin, sare şi piper. După ce au dat în clocot, laşi să fiarbă cam 30 de minute, până se îngroaşă sosul.
Dacă mai este nevoie, mai adaugi zeamă de roşii şi supă. Adaugi pătrunjelul verde, sare şi piper după gust. Fierbi spaghe- tele în apă sărată, le scurgi şi le amesteci cu sosul de roşii şi linte. Garniseşti cu verdeaţă şi apoi le servesti.
Spaghete cu sos de roşii şi linte
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu linte
- spaghete cu linte
Spaghetele arata bine
Bune rau spaghetele astea