Spaghete cu sos de sunca si verdeata
PrinteazaSpaghete cu sos de sunca si verdeata din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, sunca, unt, verdeata, smantana, galbenus, cascaval, piper.
- 400 g spaghete
- sare
- 2 cepe rosii (150 g)
- 1 catel de usturoi
- 100 g sunca
- 20 g unt
- verdeata (marar, patrunjel)
- 250 g smantana subtire
- 2 galbenusuri
- 2 linguri cascaval ras
- piper
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, iar sunca se taie fasii subtiri.
Se incinge untul si se prajesc usor fasiile de sunca, circa 1 minut, amestecand incontinuu, dupa care se adauga ceapa, usturoiul si verdeata tocata si se lasa putin sa se caleasca.
Se toarna peste ele smantana si se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc si se incorporeaza galbenusurile amestecate cu cascavalul ras.
Se sareaza, se pipereaza si nu se mai lasa la fiert ca sa nu se branzeasca galbenusurile.
Se scurg spaghetele si se amesteca cu sosul de sunca si cascaval.
Inainte de a le servi, spaghetele se pot garnisi cu frunzulite de maghiran sau se pot presara cu cascaval ras.
Pofta buna!