Spaghete cu sos de vin rosu

Printeaza

Spaghete cu sos de vin rosu din: spaghete, ulei, usturoi, ardei gras, dovlecei, masline verzi, vin rosu, cascaval, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete_cu_sos_de_vin_rosu

  • 250 g spaghete
  • 1/4 ceaşcă ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 dovlecei mici
  • 1/2 cană măsline verzi, fără sâmburi
  • 1 cană vin roşu
  • caşcaval
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Se fierb spaghetele, se scurg si se pun la răcit. Separat, se pregăteşte sosul cald în uleiul încins se pun: usturoiul, ardeii, dovleceii şi măslinele, tăiate cubuleţe. Se călesc 2 minute, apoi se adaugă vinul, condimentele şi se mai lasă să dea un clocot la foc mic. Se fierbe la foc mic încă 2 minute. Se stinge focul şi se lasă să se răcească puţin.

Spaghetele se pun într-un bol, iar deasupra se toarnă caşcavalul ras, sosul de vin roşu şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Spaghete cu sos de vin rosu

Spaghete_cu_sos_de_vin_rosu

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.