Spaghete cu sos de vin rosu
PrinteazaSpaghete cu sos de vin rosu din: spaghete, ulei, usturoi, ardei gras, dovlecei, masline verzi, vin rosu, cascaval, patrunjel, sare, piper.
- 250 g spaghete
- 1/4 ceaşcă ulei
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei graşi roşii
- 2 dovlecei mici
- 1/2 cană măsline verzi, fără sâmburi
- 1 cană vin roşu
- caşcaval
- pătrunjel verde
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele, se scurg si se pun la răcit. Separat, se pregăteşte sosul cald în uleiul încins se pun: usturoiul, ardeii, dovleceii şi măslinele, tăiate cubuleţe. Se călesc 2 minute, apoi se adaugă vinul, condimentele şi se mai lasă să dea un clocot la foc mic. Se fierbe la foc mic încă 2 minute. Se stinge focul şi se lasă să se răcească puţin.
Spaghetele se pun într-un bol, iar deasupra se toarnă caşcavalul ras, sosul de vin roşu şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Spaghete cu sos de vin rosu
Pofta buna!