Spaghete cu sos rosu
PrinteazaSpaghete cu sos rosu din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, carnati, carne de vita, oregano, frunza de dafin, sare.
- 1 lingură de ulei de năsline
- 1 ceapă medie, tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi maruntit
- 2 conserve (a câte 80 g) de roşii mărunţite cât să capete consistenţa unui piure
- 230 g de cârnaţi iuţi
- 230 g de carne slabă de vită
- 1 1/2 linguriţă de oregano uscat
- 1 frunză de dafin
- 1/4 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul într-o cratiţă din fontă, la foc mediu. Adaugă ceapa şi căleşte-o amestecând din când în când, circa 3 minute.
Completează cu usturoiul, redu intensitatea focului şi căleşte în continuare, până când leguma devine translucidă (aproximativ 3 minute).
Adauga piureul de roşii. Dă focul mai încet şi lasă sosul pe aragaz, fără să-l acoperi, aproximativ 2 minute.
Clateste în apă rece o tigaie de dimensiuni medii şi îndepărtează excesul de apă, fără să usuci vasul. Aşază tigaia umezită pe focul setat la intensitate medie şi pune cârnaţii.
Prăjeşte-i în puţin ulei, întorcându-i pe toate părţile ca să se rumenească uniform, pentru 8-10 minute. Mută bucăţile în sos.
Rumeneste carnea de vită în tigaie, între 8 şi 10 minute, apoi transfer-o în sosul de roşii. Completează cu oreganoul, frunza de dafin şi sarea.
Acoperă cratiţa cu un capat; setează aragazul la foc mic şi fierbe sosul până când carnea de vită se sfărâma (întregul proces ar trebui să dureze în jur de 2 ore.)
Mută carnea pe o farfurie şi foloseşte două furculiţe pentru a o mărunţi. Scoate şi cârnatul şi taie-l în felii. Pune carnea în cratiţă. Aruncă frunza de dafin. Condimentează sosul cu sare şi piper.
Prepară 350 g de spaghete urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Reîncălzeşte sosul si toarnă-l peste paste.
Spaghete cu sos rosu
Pofta buna!